Κλειδιά Οχημάτων - Κλειδιά immobilizer

 

 

1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

 

Μέσα στη δεκαετία του ’90 οι κατασκευαστές των οχημάτων άρχισαν να χρησιμοποιούν πέρα από το μηχανικό κλείδωμα (το κλειδί και τη κλειδαριά) και ένα ηλεκτρονικό αντικλεπτικό σύστημα, το immobilizer.

Το immobilizer είναι  ένα ηλεκτρονικό σύστημα για την αποφυγή των κλοπών.

Λειτουργεί μόνο στην εκκίνηση του οχήματος (όχι στις πόρτες, καθώς όταν εισέλθουμε στο αυτοκίνητο και ανοίξουμε το διακόπτη στη θέση on, το κλειδί μας φέροντας μέσα του ένα τσιπάκι, επικοινωνεί με τον εγκέφαλο του οχήματος και ταυτοποιεί το νόμιμο κάτοχό του).

Το τσιπάκι στέλνει ένα σήμα που το λαμβάνει ο εγκέφαλος και επιβεβαιώνει ότι είναι ο σωστός κωδικός επιτρέποντας την εκκίνηση του οχήματος.

Το immobilizer δεν είναι εμφανές ότι υπάρχει στο κλειδί, και δεν έχει να κάνει με τα κουμπιά (τηλεχειρισμός των κλειδιών)

Ο τηλεχειρισμός είναι μια ηλεκτρονική πλακέτα (τηλεχειριστήριο) που δίνει εντολή για το αυτόματο άνοιγμα των θυρών του οχήματος.

Λειτουργεί με κουμπιά που πατώντας τα κλειδώνουν ή ξεκλειδώνουν οι πόρτες.

 

 

2. ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

 

 • Να υπάρχουν πάντα 2 κλειδιά του οχήματος στη κατοχή μας, σε περίπτωση απώλειας του πρώτου να μην επιβαρυνθούμε με το μεγάλο κόστος ανάκτησής τους .
 • Τα κλειδιά των αυτοκινήτων φέρουν μέσα τους ένα ηλεκτρονικό μηχανισμό που καταπονείται από τη χρήση. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να μην κάνουμε χρήση που θα φέρει γρήγορη φθορά όπως για παράδειγμα:

α) να τα βάζουμε στη πίσω τσέπη του παντελονιού μας και να καθόμαστε επάνω τους ,

β) να τα πετάμε από μεγάλο ύψος και

γ) να έρχονται σε επαφή με υγρασία.

 • Αν έχει προκύψει στα κλειδιά μας φθορά, όπως για παράδειγμα φθαρμένα λαστιχάκια στα κουμπιά του τηλεχειρισμού ή σπασμένα κέλυφη , καλό θα ήταν να αντικατασταθούν , γιατί για ένα μικρό κόστος θα δημιουργήσουμε μεγαλύτερες βλάβες στο κλειδί. Όπως για παράδειγμα να εισχωρήσει υγρασία στη πλακέτα με αποτέλεσμα να καταστρέψει το κλειδί μας.
 • Συντήρηση των κλειδαριών του αυτοκινήτου με λίπανση από ειδικό σπρέι κλειδαριών ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
 • Να μη βάζουμε στα κλειδιά των οχημάτων μπρελόκ με πολύ βάρος γιατί όταν το βάζουμε στη μίζα δημιουργείται φθορά στη κλειδαριά και στο κλειδί μας.
 • Αν παρατηρήσουμε κάποια δυσκολία στη λειτουργία της κλειδαριάς του οχήματος,  είτε δούμε ότι το μηχανικό μέρος του κλειδιού (δόντια) έχει φθαρεί ή λιώσει, απευθυνόμαστε σε εξειδικευμένο κλειθροποιό. Υπάρχει τρόπος αναλόγως το όχημα να ανακτηθούν τα εργοστασιακά βάθη του κλειδιού για να μη συνεχιστούν οι φθορές των κλειδαριών.

 

 

Στο κατάστημά μας αναλαμβάνουμε :

 

 • Αντιγραφή κλειδιών immobilizer
 • Επισκευή τηλεχειρισμού.
 • Επισκευή σπασμένων εξαρτημάτων των κλειδιών  (κέλυφη,λάμες κ.ά).
 • Ανάκτηση κλειδιών μετά από απώλειά τους.
 • Επισκευή κλειδαριών από προσπάθεια παραβίασης τους (βανδαλισμός) ή από τη φυσική φθορά τους.
 • Σε περίπτωση που δεν επισκευάζεται η κατεστραμμένη κλειδαριά αντικαθίσταται με μία άλλη και γίνεται η τροποποίησή της  για να δουλεύουν όλες  με το ίδιο κλειδί.
 • Διάνοιξη οχημάτων και παντός τύπου εξαρτημάτων ασφάλειας των οχημάτων.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, απορία, ερώτηση παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο 2107777060.